Meediablogi

2+2 küsimust näitlejale. Elisabet Reinsalu.

Blogi - 01.04.2021

1) Enda lemmikroll teatris?

Hea üldsõnaline vastus on, et kõik rollid on armsad. Tegelikult see muidugi nii ei ole. Ikka tuleb ette töid, mida teed suurema armastusega kui teisi. Suuri rolle olen ma alati valmis mängima, kuid kõik suured rollid ei pruugi olla need kõige armsamad. Mõnikord satub näitlejateel ette mõni vahva, väike, näiteks koomiline roll, mida täie mõnuga mängida saab. Selline on olnud näiteks Kleopatra Dolžikova roll Elmo Nüganeni lavastuses „Igatsus“. Kahtlemata on mu jaoks eriline ka Katherine’i roll David Auburni näitemängus „Tõestus“, sest see oli esimene päris töö teatris. Kokkuvõtvalt saan ütelda, et mul on olnud õnne mängida huvitavaid, keerulisi ja ka raskeid rolle, mis mind inimesena on kindlasti kasvatanud ja mõjutanud. Alates Tammsaare Ramildast, Marina Carri Hester Swane’ist kuni Natalie Herzeni ja Madge Conwayni välja.

 

2) Kellega tahaksid Eestis veel koos töötada? 

Tahaksin töötada niisuguste kolleegidega, keda imetleda, austada ja heas mõttes ka kadestada. Kes inspireeriks mitte ainult töövõtete ega -oskustega, vaid ka inimestena. Õnneks olen saanud seda igapäevaselt teha. Puutuda kokku huvitavate persoonidega. Põnev oleks teha koostööd ka kolleegidega teistest teatritest.

 

3) Kultuurisoovitus piiranguteajaks? 

Ega siin muud soovitada pole, kui näpud mulda, kummikud jalga ja raamatud pihku! Nali-naljaks, aga olen viimasel ajal avastanud Raadioteatri arhiivi. Väga mõnus on klapid kõrva panna ja kuulata, kuidas ülihead näitlejad loevad põnevate autorite teoseid! ERRi audioarhiiv tervikuna on väga tänuväärne varasalv. Lisaks soovitas üks armas sõbranna sellist toredat lehekülge nagu letterslive.com, kus tuntud Briti näitlejad loevad inimeste kirju! Soovitan nüüd omakorda ka teile!

 

4) Kasulik kööginipp?

Võiks ette võtta üks korralik puljongitegu! Keeta 10-liitrine potitäis mõnusat kondileemekest värviliste juurviljade ja roheliste ürtidega. Jagada jahtunud puljonks karpidesse ja panna sügavkülma. Siis pole muud, kui haarata omatehtud puljongipõhi, lisada juurikad ning ongi valmis üks kosutav õhtusupp! Juurde võib süüa loomulikult omatehtud rukkileiba või krõmpsuvaid kukleid!

 

Loe ka eelmist miniintervjuud Mart Toomega